سخاوت خیرخواه با اشاره به ضرورت معرفی فرصتهای اقتصادی مرز و توسعه مبادلات مرزی افزود: مرز نقطه آغاز فرصتها بوده و رونق تجارت مرزی از مطالبات جدی استاندار و اعضای ستاد ساماندهی مبادلات مرزی است.
وی با بیان اینکه کارگزاران نقش کلیدی در رونق تجارت مرزی دارند، اضافه کرد: هم اکنون ۲۳ کارگزار رسمی در رویه تجارت مرزی فعالیت میکنند و فرآیند پذیرش ۶۲ کارگزار جدید در استان شروع شده است.
سرپرست صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با اشاره به آغاز گامهای عملیاتی در زمینه رونق تجارت مرزی، گفت: تا پایان خرداد ماه امسال حدود ۴۰ میلیون دلار واردات از این رویه در استان انجام شده است.
خیرخواه خاطرنشان کرد: کالاهایی مثل ماشین لباس شویی، پارچه،دستگاههای صنایع غذایی، ماشین آلات مکانیکی، لوازم برقی، ظروف آشپزخانه و موتور برق از مهمترین کالاهای وارداتی رویه تجارت مرزی در سال جاری بوده است.
سرپرست سازمان صمت آذربایجان غربی ادامه داد: با بهرهگیری از روشهای تجارت مرزی، ۴۹ میلیون دلار در سه ماه نخست سال جاری صادرات انجام شده است.
وی یادآور شد: توسعه صادرات یکی از برنامههای اولویت دار وزارت صمت و ادارات کل صمت استانهاست که سیاست گذاری آن در کارگروه توسعه صادرات انجام میگیرد.
خیرخواه با اشاره به اهمیت نقش مرزنشینان در اقتصاد استان گفت: فعالسازی ظرفیت تعاونیها و تقویت تجارت مرزی در کنار رعایت الزامات قانونی و شفافیت، راهبردی مؤثر در توسعه اقتصادی استان خواهد داشت.
آذربایجانغربی با داشتن پنج پایانه رسمی و یک پایانه غیررسمی مرزی، اکنون در رتبه برتر این بخش در کشور قرار دارد که این مزیت مطلق با نگاه ویژه دولت تقویت و رونق آن دوچندان شده است.
۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان موجب شده تا آذربایجانغربی به یکی از استانهای مهم جمهوری اسلامی ایران در توسعه تجارت بین المللی به ویژه با کشورهای اروپایی بدل شود که البته این امر در دولت سیزدهم بسیار رونق یافته و روند توسعه زیرساخت ها برای استفاده از این مزیت، با سرعت دنبال می شود.